waarom-wordpress

5 redenen waarom WordPress het beste CMS is voor jouw nieuwe website

Als ik een website voor een klant maak, dan is dat altijd een WordPress website. Waarom eigenlijk WordPress? Ik werk nu 7 jaar met het platform. Mijn eerste WordPress website maakte ik voor mijzelf als singer- songwriter (trots dat ik was op mijn eerste website!). Nu, jaren later, ken ik zowat alle ins en outs en heb ik nog steeds niets ontdekt dat ik niet fijn vind aan het platform. Het wordt eigenlijk alleen maar beter. Dus bij deze mijn mijn lofzang op het WordPress CMS.

#1 Geen hoge maandelijkse kosten, want WordPress is en blijft gratis.

WordPress is een gratis, open-source Content Management Systeem. Dat betekent dat jij als zzp’er of klein bedrijf, los van webhosting en domeinregistratie, niet vast zit aan maandelijkse kosten om je website in de lucht te houden.

#2 WordPress thema’s houden de kosten laag en de kwaliteit hoog!

Waarom zou je iets vanaf de grond opbouwen als de basis al staat? Thema’s vormen het skelet van jouw website. Een thema wordt vaak gebruikt door duizenden mensen tegelijk en wordt daardoor regelmatig ge-update. Goede thema’s zijn dus helemaal door de wol geverfd en vrij van irritante bugs. En als je dacht dat twee websites met hetzelfde thema als basis op elkaar lijken, dan heb je het mis. Ook wanneer je een thema gebruikt, kan je vanuit een blanke pagina beginnen met bouwen.

#3 Iedereen kan het!

Kan je een beetje overweg met Facebook? Nou, dan kun je, als je een beetje tijd en liefde investeert, ook zelf je WordPress website onderhouden, want WordPress werkt hartstikke makkelijk. Een nieuw bericht plaatsen, een pagina aanpassen, het is allemaal zo geleerd (en gedaan). Je hebt geen kennis nodig van CSS, PHP of andere ingewikkelde codetalen.

#4 Heb je de basis onder de knie? Ontdek de vele mogelijkheden van plugins.

WordPress was ooit alleen blog-platform, maar plugins hebben ervoor gezorgd dat het platform zo veel meer is geworden. Plugins zijn kleine softwaretoepassingen die functionaliteiten aan jouw website kunnen toevoegen, zoals een fotogallerij of een boekingsysteem. Er zijn zelfs plugins die jouw website omtoveren van een normale website tot een webshop.

#5 Wil je hoog in scoren in Google? WordPress is SEO vriendelijk!

Je wilt hoog scoren in Google op de zoektermen die van toepassing zijn op jouw bedrijf. Dat wil tegenwoordig iedereen. Ook al is de concurrentie moordend, met WordPress zit je in ieder geval goed wat de basis betreft. Met SEO plugins als Yoast SEO optimaliseer jij jouw site in een mum van tijd. Stel bijvoorbeeld focus zoekwoorden in voor jouw blogs of laat de plugin eenvoudig jouw content analyseren.

Mijn lijstje is eigenlijk nog veel langer, maar ik denk dat dit wel de vijf meest grote voordelen zijn van het WordPress CMS voor een zzp’er of klein bedrijf. Wat zijn jouw ervaringen met WordPress?

Wil jij ook een WordPress website?

vertel me jouw wensen, ik help je graag!

Je zit er helemaal vol van, jouw bedrijf, jouw idee. Daar hoort een professionele en gebruiksvriendelijke website bij die bovenal jouw ambitie weerspiegelt. Ik help je graag jouw wensen en ideeën te vertalen naar de website van jouw dromen. Ook wanneer je vragen hebt, bijvoorbeeld over je huidige website, geef ik je natuurlijk graag vrijblijvend advies.

DAT WIL IK!